CAKE ON POINT | PAVLOVA

*

Krievu baletdedojājai Annai Pavlovai par godu, protams, kūka ar grāciju [Nu, tik pamēģini to trauslo mākoni pārvietot bez traumēšanas!] un figūrai diži nekaitējoša [izņemot faktu, ka tik garšīga, ka varētu apēst neaptverami daudz].

Balets. Kūkas. Man pat ļoti patīk abi.  Nu, tad let’s do this thing!

Bon apettite!

Nepieciešams [drīzāk gan gandrīz neko nevajag]:

  • 2 olu baltumi
  • 100 g cukura
  • 1 tējk. citrona sulas
  • 1 nepilna tējk. kartupeļu cietes
Pie viņas es tiku šādi:
  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 170 C grādiem.
  2. Samaisa cukuru (vieglāk dzīvē veiksies, ja tas būs samalts pūdercukurā) + kartupeļu cieti.
  3. Tīrā, sausā bļodā puto olu baltumus vieglās putās, pamazām pievieno cukura/cietes mikstūru.
  4. Pievieno citronu sulu un puto uz nebēdu vēl kādas 7min. [Krietni iespaidīgāk/grūtāk, ja kuļ ar roku.]
  5. Uz cepamā papīra masu liek diska  veidā ar augstumu ~5cm.
  6. Liek cepties un uzreiz samazini temperatūru līdz 120 grādiem, cep 1 h 25 min [līdz tā iegūst krāsu, ko apraksta amerikāņu pavāri ar “light tan blush”]. Paver krāsns durvis un ļauj atdzist visamaz 30min.
  7. Tradicionāli servē ar putukrējumu, augļiem pēc sirds patikas.

Mana versija bez putukrējuma, bet ar persikiem + citronu sulu + nedaudz zemeņu ievārījumu. [Mazpilsētas veikals svaigas zemenes nespēja man piedāvāt.]

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s